Coaste de porc cu legume pe grătar

Image module
coaste-de-porc-cu-legume-pe-gratar
Ingrediente
pentru 4 persoane
coaste de porc
1 cană de zahăr brun
2 linguri de paprika dulce
1 cană de bere
3-4 căței de usturoi
1 lingură de miere
3 linguri de sos Worcestershire
1 lingură de muștar
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol, amestecați zahărul brun împreună cu paprika dulce. Folosiți acest amestec pentru a asezona bucățile de coaste, pe ambele părți. Într-un alt bol, amestecați berea, usturoiul, mierea, sosul Worcestershire și muștarul. Lăsați deoparte. Se țin coastele la marinat în această mixtură, peste noapte, la rece, pentru a se întepătrunde aromele. Preîncălziți grătarul, până ajunge la o temperatură potrivită gătirii coastelor (temperatură medie). Puneți bucățile de coaste pe grătar, acoperite cu o folie de aluminiu până când glazura capătă o culoare ușor maronie. Puteți găti pe grătar și legumele pe care le preferați. Noi am gătit alături roșii și ardei gras. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module