Negresă cu ciocolată

Image module
negresa-cu-ciocolata
Ingrediente
1/2 ceașcă unt
1 cană zahăr alb
2 ouă
1 linguriță extract de vanilie
1/3 cană de cacao
1/2 cană de făină
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru glazură:
3 linguri unt
3 linguri cacao
1 lingură miere
1 lingură extract de vanilie
1 cană de zahăr pudră
Image module
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de cuptor.
Într-o cratiță mare, se topește 1/2 cană de unt. Se scoate de pe foc și se adaugă zahărul, ouăle și 1 linguriță de extract de vanilie. Amestecați 1/3 cană de cacao, 1/2 cană de făină, sare și praful de copt. Răspândiți apoi aluatul în tavă.
Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 până la 30 minute. Verificați cu o scobitoare dacă aluatul este făcut.
Pentru a face glazura: Se amestecă 3 linguri de unt înmuiat, 3 linguri de cacao, mierea, extractul de vanilie și zahărul pudră. Se amestecă până la omogenizare.  Glazurați apoi negresa, imediat după ce ați scos-o de la cuptor. Se poate folosi și topping de inghețată pentru un gust mai intens.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Negresă cu Ciocolată
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)