Piept de pui la grătar cu rozmarin

Image module
piept-de-pui-la-gratar-cu-rozmarin
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 jumătăți de piept de pui, dezosate, fără piele
4 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de rozmarin proaspăt, tocat
1 1/2 linguri de muștar Dijon
1 1/2 linguri de suc de lămâie
1/8 lingurițe de sare Kosher
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol, amestecați usturoiul, uleiul de măsline, rozmarinul, muștarul Dijon, sucul de lămâie, piperul și sarea Kosher. Puneți bucățile de piept de pui într-o pungă alimentară resigilabilă. Turnați această mixtură de usturoi peste bucățile de piept de pui, păstrând puțin și pentru mai târziu. Sigilați punga și masați ușor, pentru a se presa marinada peste bucățile de pui. Lăsați la temperatura camerei timp de 30 minute. Pe o tigaie grill pre-încălzită, puneți bucățile de piept de pui și lăsați să se pătrundă (aprox. 4 minute). Întorceți-le apoi pe cealaltă parte, și turnați restul de marinadă rămasă și mai lăsați să se pătrundă (aprox. 5 minute). Scoateți bucățile de pui, acoperiți-le cu folie de aluminiu și lăsați-le să se “odihnească” 2 minute, înainte de servire. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă, sec – COLOCVIU la Atena

Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Panteonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.

Cotnari-COLOCVIU-la-Atena-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module