Tagliatelle primavera

Image module
tagliatelle-primavera
Ingrediente
pentru 4 persoane
140-160 gr/pers., tagliatelle proaspete
2 dovlecei verzi
1 morcov mediu
1 ceapă roșie
200 gr brânză de oaie proaspătă rasă (pecorino)
100-120 gr. unt
3 linguri de ulei EVO
sare și piper după gust
Image module
Se taie ceapa mărunt și se călește în uleiul Evo. De la dovlecei avem nevoie doar de partea exterioară (pulpa ar deveni purè în timpul preparării) și în acest caz îi trecem prin răzătoare pentru a obține coaja. Trecem și morcovul prin răzătoare încercând să obținem niște peștișori. Adăugăm ultimile 2 ingrediente în tigaie, alături de ceapă și de unt și săltăm pentru câteva minute (legumele noastre trebuie să rămână puțin crocante). Adăugăm sarea și piperul.
Pasta se fierbe și se scoate “al dente”. O adăugam sosului preparat și amestecăm bine, adăugând brânza rasă.
Serviți cald, alături de Fetească Albă sec, Cotnari DOMENII.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module