Tartar de somon cu mousse de avocado

Image module
tartar-de-somon-cu-mousse-de-avocado
Ingrediente
pentru 4 persoane
480 g file de Somon (fără piele)
zeamă de lămâie (2 lămâi)
2 șalote tăiate mărunt
2 linguri ulei de măsline extra-virgin
1/4 cană de mărar proaspăt
3 linguri de capere (scurse)
1 cățel de usturoi
1 avocado
4 crenguțe de coriandru
sare și piper după gust
Image module
Pentru prepararea tartarului de somon: Tăiați somonul în cuburi mărunte. Puneți apoi bucățile într-un bol, în care veți adăuga zeama de la o lâmâie, șalota, uleiul de măsline, mărarul, caperele, sarea și piperul după gust. Amestecați bine, apoi acoperiți cu o folie de plastic și puneți la frigider pentru 2-3 ore, pentru ca somonul sa fie marinat.

Pentru prepararea mousse-ului de avocado: Într-un blender, introduceți avocado curățat și tăiat bucăți, usturoiul tăiat mărunt, coriandrul și puțină zeamă de lămâie. Amestecați. Adăugați sare și piper după gustul dumneavoastră.

Se poate servi pe crutoane de pâine, sau cu pâine prăjită. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care se face referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module