logo-domenii2

Gama Cotnari Domenii te cucereşte, purtându-te pe culmi neimaginate. Soarele, apa, vântul, tradiţia şi nu în ultimul rând curajul, crează aceste vinuri desăvârşite. Atinge culmile succesului prin deschiderea viziunii către o lumea nouă. Fii liber, redefinește-ți spiritul, ascultă-ți inima…

Fenea Silviu - beOne Agency - www.b1studio.ro

DESCRIERE: Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.

TIP: Alb demisec

VOLUM ALCOOL: 12%
ZAHARURI REDUCĂTOARE:  10,4 g/l
ACIDITATE TOTALĂ:  6,6 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Soiul din care izvora nectarul zeilor antichității, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari terroirul în care atinge perfecțiunea. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmează aceeași bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

DESCRIERE: Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima …

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.
TIP: Rose demisec

VOLUM ALCOOL: 12,5 %
ZAHARURI REDUCĂTOARE:  10,5 g/l
ACIDITATE TOTALĂ:  6,1 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE:  recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

Fenea Silviu - beOne Agency - www.b1studio.ro

Fenea Silviu - beOne Agency - www.b1studio.ro

DESCRIERE: Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima …

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.
TIP: Rose demidulce

VOLUM ALCOOL: 12%
ZAHARURI REDUCĂTOARE:  39,6 g/l
ACIDITATE TOTALĂ:  6,4 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE:  recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

DESCRIERE: Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat târziu (CT), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ ALBĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.

TIP: Alb sec

VOLUM ALCOOL: 13,2%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 3,0 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,45 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,3%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,3 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,1 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,7%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 3,22 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,15 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 6,45 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 3,05 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Feteasca Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. În bobul său sunt închise fructele din livezile verii, pe care le eliberează apoi în pahar. Este soiul care, prin prospețimea sa, dă bună dimineața cu un nas intens, floral, însoțit de note fructuate (mere, pere dar și fructe exotice – mango, papaya). Gustul poartă aceeași amprentă fructată, fiind urmat de un postgust mediu, susținut de o prospețime atrăgătoare, cu nuanțe de citrice pe final. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: răcit bine, este un bun însoţitor pentru preparatele din pește sau pui, brânzeturile fine, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

Cotnari-DOMENII-FA

Cotnari-DOMENII-GR

DESCRIERE: O definiție a vinului PUR ROMÂNESC ce acoperă întreaga podgorie a noastră încă de pe vremea lui Ștefan cel Mare. Cules în toamnele târzii pe când strugurii adună toată dulceața viilor și-învaluie cu mare dar ultimele raze de soare dogoritoare, acest vin, este o mandrie oenologica ce poartă denumirea de Grasă de Cotnari peste tot prin lume. O voioșie neîmblânzită, ce-aleargă la galop spre-o lume nouă, se oglindește în veselia iubitorului de vinul, leagând adevărate povești de viață. Descoperă-i puritatea …

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: GRASĂ DE COTNARI
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Alb demisec

VOLUM ALCOOL: 12,9%
ZAHARURI REDUCĂTOARE:  9,2 g/l
ACIDITATE TOTALĂ:  6,52 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,9%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 9,2 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,52 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,00 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,67 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Grasa de Cotnari este soiul – stindard al Podgoriei Cotnari. Unic în lume, de peste zece ani este cel mai vândut vin în România. În pahar dezvoltă o aromă complexă, cuceritoare, de caise uscate, de ceară de albine, cu note distincte de stafide, subliniată de aportul mucegaiului nobil. Gustul plin este dominat de miezul de nucă și de dulceața stafidelor, cu o ușoară nuanță de migdale dulci. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

DESCRIERE: 
Fiecare moment își are propriul său timp.
Fiecare moment își are propriul său sens.
Fiecare moment își are propria lui poveste.
Fiecare moment își are propriul său loc.
Fiecare moment își are propriul său vin.
Completează orice desert.

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA

SOI: GRASĂ DE COTNARI
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.I.B.

TIP: Alb dulce

VOLUM ALCOOL: 11,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE:  57,3 g/l
ACIDITATE TOTALĂ:  6,9 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Grasa de Cotnari este soiul – stindard al Podgoriei Cotnari. Unic în lume, de peste zece ani este cel mai vândut vin în România. În pahar dezvoltă o aromă complexă, cuceritoare, de caise uscate, de ceară de albine, cu note distincte de stafide, subliniată de aportul mucegaiului nobil. Gustul plin este dominat de miezul de nucă și de dulceața stafidelor, cu o ușoară nuanță de migdale dulci. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate fi apreciat alaturi de un desert delicios.

Cotnari-Domenii-Grasa-de-Cotnari-Dulce

Cotnari-DOMENII-TR

DESCRIERE: Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Alb demisec

VOLUM ALCOOL: 12,25%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,5 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,68 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,2%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,7 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,9 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,7%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 11,0 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 7,1 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,2%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 9,5 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,0 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 14%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,66 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 5,85 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Soiul din care izvora nectarul zeilor antichității, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari terroirul în care atinge perfecțiunea. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmează aceeași bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

DESCRIERE: Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima …

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Rose demisec

VOLUM ALCOOL: 12,55%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,7 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,3 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,2 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,92 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 9,98 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 7,4 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 14,2%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 10,02 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 5,77 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 11,40 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,45 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE:  recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

Cotnari-DOMENII-BB

Cotnari-DOMENII-FNRE

DESCRIERE: Un soi autentic cu o culoare de roz antic și usoare nuanțe rubinii ce aprind viziuni libere spre poarta iubirii purtand imaginatia degustatorului spre noi meleaguri. Recoltat manual și ales boabă cu boabă, acest vin definște perfect Feteasca Neagră de Moldova și trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Un vin ce te îndrumă spre noi orizonturi. Ascultă-ți spiritul …

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Rose Sec

VOLUM ALCOOL: 13%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,25 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 5,95 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,04%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 3,40 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,9 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,0 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,45 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Părăsind sobrietatea vinificării “în roșu”, Feteasca Neagră demonstrează că poate fi și sprințară. Trebuie multă știință și pasiune pentru a face un vin rose din Feteasca Neagră, care să îmbine tradiția acestui soi ancestral cu modernismul gusturilor actuale. În varianta rose, notele de fructe de pădure roșii sunt completate cu discrete tente de petale de trandafiri. Gustul, intens fructat, este dominat de o bună aciditate. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate. Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

DESCRIERE: Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ
TREAPTĂ DE CALITATE: DOC-CT

TIP: Roșu Sec

VOLUM ALCOOL: 13%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 4,00 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 5,47 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,6%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 4,00 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 5,55 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 5,00 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 4,00 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 3,40 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 5,25 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200 metri
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectarv
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv horeca și magazine de specialitate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre). Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: se recomanda a fi asociat cu preparate din carne rosie, brânzeturi sau gratar.

Cotnari-DOMENII-FNRU