Întrebări generale

1. Cum cumpăr produse de pe site-ul www.vinuricotnari.ro?

Casa de Vinuri Cotnari vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de platî on-line ale www.PlatiOnline.ro. În acest fel putem asigura clienților noștri un serviciu sigur și eficient de comandă și plată on-line.

Puteți cumpăra produsele noastre on-line urmând 3 pași:

a. Selectați produsul pe care doriti să-l achiziționati și apăsați pe linkul “Cumpără acum!”

b. Introduceți datele dvs. personale.

Aceste informații sunt necesare pentru procesarea corectă și eficientă a comenzii plasate de către dumneavoastră. Introducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL pe 128 biți. Mai multe informații sunt disponibile în rubrica “Cât de sigur este pentru mine să platesc on-line?“. Informațiile personale nu sunt transferate către alte terțe părți, nici de către Casa de Vinuri Cotnari, nici de către PlatiOnline. Aveți grijă să completați formularul corect și să indicați persoanele la care se va face facturarea și livrarea. Adresa de e-mail are importanță extremă deoarece informațiile legate de comanda și produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresă de e-mail incorectă încetinește întregul proces de comandă a produsului. Mai mult de atât, Casa de Vinuri Cotnari și PlatiOnline nu vor putea să vă contacteze și să vă informeze asupra stării comenzii dumneavoastră.

Dacă adresa de livrare nu este aceeași ca adresa de facturare, indicați acest lucru prin selectarea meniului de la sfârșitul formularului. Alegeți metoda dorită de plată și confirmați datele alegând “Pasul următor”.

c. Introduceți datele despre credit/debit card:

Dacă ați ales metoda de plată “Card credit/debit” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră. Pentru plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și Mastercard/Maestro) este folosit sistemul “3-D Secure” elaborat de aceste organizații care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. “3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele PlatiOnline, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, “3-D Secure” este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, după caz. Sistemul “3-D Secure” permite efectuarea de cumpărături on-line cu orice card emis sub licența Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit și cele electronice Maestro și Visa Electron. Sunt acceptate și cardurile virtuale emise de aceste organizații.

Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă mulțumește pentru comanda pe site-ul nostru și vă oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.

2. Politica de securitate

Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plăți on-line oferite de PlatiOnline. Riscurile asociate unei plăți on-line sunt:

• Datele personale introduse de dumneavoastră pentru completarea comenzii să intre în posesia unor terțe parti și să fie abuziv folosite – S.C. CASA DE VINURI COTNARI S.A. și PlatiOnline garantează securitatea sistemelor sale informatice. Citiți “Politica de confidentialitate PlatiOnline” și “Politica de confidențialitate S.C. CASA DE VINURI COTNARI S.A.” pentru mai multe informații despre subiect.

• Datele dumneavoastră în cazul platilor prin card bancar – număr de card, data expirării, etc. – să intre în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite. În cazul sistemului “3-D Secure” aplicat de către PlatiOnline pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informație legată de cardul dumneavoastra nu este transferată sau stocată, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele PlatiOnline, aceastea fiind direct introduce in sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul “3-D Secure”, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parolă secretă știută numai de dumneavoastră , similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM. Citiți “Verified by Visa” și “SecureCode” pentru detalii complete legate de sistemul “3-D Secure”.

3. Metode de plata

Puteți alege dintre urmatoarele metode de plată: card de credit/debit, transfer bancar/ordin de plată. Dacă ați selectat card de credit/debit ca metodă de plată, este necesar sa completați un formular cu datele despre acesta. Daca tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă mulțumește pentru comanda pe site-ul nostru și vă oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.

Acceptăm urmatoarele cărți de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metodă de plată card-ul bancar de credit/debit comanda dumneavoastră va fi procesată imediat. Pentru comenzi pentru care ați selectat metodă de plată prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar după confirmarea creditării contului PlatiOnline cu suma transferată, introducându-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

Pentru plata cu cardul, tranzacția va apărea pe extrasul de cont cu numele “vinuricotnari.ro”.