TERMENI ȘI CONDIȚII

Compania care administrează acest site este S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A., numită în continuare S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A., înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J22/1765/2011 și având Codul Unic de Înregistrare: RO 29167873.
Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor expuse aici. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. Ne asumăm dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare.
1. Dreptul de autor
Întregul conținut al site-ului – imagini, texte, grafică, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe și alte date – este proprietatea S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. și a furnizorilor săi și este apărat de Legea dreptului de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris al S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor in vigoare.
Pentru orice probleme sau sesizări legate de drepturi de proprietate intelectuală ne puteți contacta la adresa noastră de e-mail: office@vinuricotnari.ro

2. Accesul la informațiile de pe site
S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. garantează tuturor utilizatorilor acces limitat, în interes personal, pe site și nu le conferă drepturile de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. fără acordul prealabil scris al acesteia.
Continutul site-ului a fost realizat cu mare atenție pentru introducerea corectă a datelor și respectarea acurateții informațiilor. Totuși erorile nu sunt imposibile. De aceea, Furnizorul nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare, în ceea ce privește prețuri, caracteristici, imagini etc. În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, Furnizorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută. De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificarii caracteristicilor, design-ului, fără vreo notificare prealabilă de către producători.

3. Limitarea răspunderii pentru produse și servicii
Produsele și serviciile sunt oferite în forma în care vin de la producător și, de asemenea, în limita stocului disponibil. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu oferă nicio garanție în mod expres sau implicit, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la funcționarea acestui site, informația, conținutul, materialele sau produsele de pe site, precum și potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres ca folosirea acestui site și cumpărarea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu poate garanta disponibilitatea în stoc a tuturor produselor prezentate.
Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. și furnizorii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă. Conținutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit în colaborare strânsă cu reprezentanții mărcilor respective în România. Din acest motiv, S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în site, acestea fiind identice cu cele puse la dispoziția noastră de către reprezentanții fiecărei mărci.
S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu răspunde de eventualele defecte ale produselor cumpărate de la magazinele sale. Toată responsabilitatea acestor defecte și prejudiciul moral adus clientului revin în sarcina producătorului. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. oricărui client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. de la acest client.
Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin altă metodă) acceptarea acestei comenzi, deci încheierea acordului de voință și a contractului de vânzare cumpărare se face în momentul semnării de către client a facturii fiscale ce însoțește produsul. Factura fiscală ține loc de contract de vânzare-cumpărare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite după primirea comenzii și discuțiile telefonice, prin e-mail și prin orice alte metode, cu S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A., nu constituie acceptări ferme ale comenzii și deci nu semnifică încheierea contractului la distanță.

4. Limitarea răspunderii pentru prețuri
Prețurile prezentate includ TVA (24%), însă nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site acest lucru. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă sau, în cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit, acest preț va fi cel publicat pe site la momentul achiziției. Limita minimă de preț pentru o comandă este de 50 de RON.

5. Limitarea răspunderii pentru livrare
Livrarea produselor are o arie de extindere națională și, astfel, se va face oriunde în România. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților. Livrarea produselor va fi gratuită în Iași și București. În cazul comenzilor livrate în provincie, pe lângă tariful perceput S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. pentru produse sau servicii, se va solicita clientului plata unui tarif de livrare plătit direct firmei de curierat ce efectuează transportul produselor, tarif care va fi adus la cunoștința clientului în momentul confirmării comenzii.
S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform uzantelor legii românești. În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce va restabili contactul cu clientul, moment în care comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

6. Limitarea răspunderii pentru plată
Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clienții se poate efectua în avans sau la livrarea produselor. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. își rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans. Plata în avans se poate realiza prin ordin de plată; dovada plății trebuie trimisă către S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. la adresa de e-mail office@vinuricotnari.ro. Livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. Plata în avans se consideră și plată cu ajutorul cărții de credit online. În acest caz S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. va solicita procesatorului de plăți electronice confirmarea securității și a validității tranzacției și, de asemenea va efectua verificări suplimentare acolo unde este cazul, înainte de livrarea produselor. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar livrarea nu va fi realizată.

7. Limitarea răspunderii pentru garanția produselor. Politica de returnare
Dată fiind natura perisabilă a produselor pe care le comercializăm, furnizorii nu ne acordă nici o garanție. Cu excepția produselor din secțiunea accesorii cumpărate prin intermediul acestui site, care beneficiază de garanția practicată de furnizorul fiecărei marci în parte, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Noi ne dorim și urmărim să fiți pe deplin mulțumiți de cumpărăturile efectuate pe site-ul nostru, totuși, în cazul în care nu sunteți mulțumiți de produsele achiziționate, le puteți returna în baza cadrului legislativ în vigoare.
Legislația română în domeniu privind comerțul electronic și regimul contractelor la distanță (Ordonanța nr. 130/31.08.2000, completată prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonanței Guvernului nr. 130/2000) prevede: “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului”.
Astfel, puteți returna orice produs comandat din magazinul nostru virtual, în termen de 10 zile, fără penalități și fără a vi se pune vreo întrebare legată de motivul pentru care ați luat această decizie. Denunțarea de contract se face numai în scris. Pot fi returnate în baza acestor legi doar produsele ce nu au fost ridicate de la sediul nostru. Singura condiție este ca produsul să fie în aceeași stare în care v-a fost livrat (să aibă ambalajul original și documentele care l-au însoțit). În maxim 30 de zile de la data returnării vă vom înapoia contravaloarea comenzii în contul dumneavoastră sau prin mandat poștal. Cheluielile de returnare vor fi suportate de cumpărător. Nu se vor înapoia cheltuielile de transport și cele de asigurare a mărfii.
Nu puteți returna un produs care are defecte provocate de dumneavoastră. Noi ne asigurăm că produsele de pe siteul nostru ajung la dumneavoastră în cele mai bune condiții.
Totodată sunt stipulate următoarele: “Consumatorul nu poate denunța unilateral contractele de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”, cu alte cuvinte nu pot fi returnate produse ce au fost personalizate la solicitarea expresă a clientului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Produsele returnate vor fi asigurate pe durata transportului pe cheltuiala clientului.
Dacă v-a fost trimis un alt produs decât cel comandat, îl puteți returna. Noi vom suporta toate cheltuielile cu transportul și vă vom trimite produsul cerut imediat ce vom primi coletul. În cazul în care produsul respectiv nu mai există în stoc, vi se va returna integral contravaloarea acestuia sau veți avea posibilitatea să selectați alte produse de pe site-ul nostru în limita sumei achitate către noi.
Dacă ați comandat greșit modelul puteți returna produsul pentru a fi schimbat, cu condiția că atât produsul cât și ambalajul să fie nedesfăcute și nedeteriorate, în nici un fel. Taxele de transport vor fi suportate de dumneavoastră în acest caz.
Pentru a putea returna produsul trebuie să ne scrieți la office@vinuricotnari.ro. Trimiteți coletul cu produsul și factura din coletul primit la o adresă ce va fi comunicată de către operatorii noștri. Taxele de transport, în acest caz, vor fi suportate de dumneavoastră.

8. Limitarea responsabilității pentru comentariile utilizatorilor
Utilizatorii care vizitează site-ul nostru pot face comentarii la adresa acestuia și a produselor pe care la oferă, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabilă. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. își rezervă dreptul de a nu publica pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbură în vreun fel viață privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conțin viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, mail-uri în masă sau orice altă forma de spam.
S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată să plătească vreun un fel de despăgubiri pentru orice formă de daună produsă prin astfel de comentarii sau comunicări. În cazul trimiterii unor materiale/documente, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă societății S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. și afiliaților/asociaților acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a le folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a o distribui oriunde în lume, prin orice mijloc.
Utilizatorul garantează ca are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu își asumă nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea conținutului acestor comentarii de către utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe site.

9. Limitarea responsabilității pentru linkuri către alte site-uri, server, browser
Site-ul nostru este găzduit de serverele unei terțe firme. Societatea S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări. S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu va putea fi facută răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului.
S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A. nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se care pot fi accesate prin legături de pe site-ul nostru. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.
11. Litigii și dispoziții finale
Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe siteul nostru sau de informațiile prezentate pe acest site și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator. Puteți să ne contactați pentru orice problemă legată de siteul nostru la office@vinuricotnari.ro, catalin.grecu@vinuricotnari.ro sau la numărul de telefon +40741188163. Persoana de contact: Cătălin Grecu.
În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor românești de judecată, părțile alegând competența instanțelor de pe raza municipiului Iași. Clientul își asumă în totalitate aceste riscuri odată ce își exprimă acordul față de acest Contract cu Clienții.

10. Utilizarea site-ului de către persoanele sub 18 ani
Legislația în vigoare interzice minorilor achiziționarea băuturilor alcoolice, de aceea, în momentul utilizării acestui site, orice utilizator declară pe propria răspundere următoarele: “Declar pe propria răspundere că am vârsta de cel puțin 18 ani împliniți și că prin plasarea comenzii nu încalc prevederile legale în vigoare”.