1

Cotnari-Castel-Vladoianu-Feteasca-Neagra-sec

DESCRIERE: Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Cu un caracter înnobilat de strămoși, care își caută o glorie nouă, Feteasca Neagră Castel Vlădoianu bucură paharele cu o reală sclipire oenologică a unui soi pur românesc. Descoperă-l și trăiește experiența vinului autohton!

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA

SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Roșu SEC

VOLUM ALCOOL: 13,4%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,8 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,3 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C

EDIȚIE LIMITATĂ: 10301 sticle

OENOLOG :  George Maluțan

DESCARCĂ PREZENTAREA

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,8 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6,3 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C
EDIȚIE LIMITATA: UNRELEASED

OENOLOG :  George Maluțan

DESCARCĂ PREZENTAREA

NOTE DE DEGUSTARE: Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre). Sergiu Nedelea – sommelier

2