• Acasa
  • Magazin online
  • Contact
  • Echipa
  • Download
  • Vinuri
    • Gama VLADOIANU
    • Gama COLOCVIU – Casa de Vinuri Cotnari
    • Gama DOMENII – Casa de Vinuri Cotnari
    • Gama ZAZ – Casa de Vinuri Cotnari
  • Despre noi
  • Medalii și distincții
  • Evenimente
  • Parteneri
Website realizat de B1 Studio.
Acasa Contact Echipa Download
Contul Meu
logo
Casa de Vinuri Cotnari
Engleză
  • Română
  • Engleză
logo
  • Vinuri
    • MILLESIME
    • CASTEL VLADOIANU
    • NAIV
    • COLOCVIU
    • DOMENII
    • ZAZ
  • Despre noi
  • Medalii
  • Magazin
  • Media
    • Blog
    • PRESA
  • CULINAR
  • Parteneri
Prev
Screen Shot 2017-03-20 at 17.11.48 0
Rafinamentul gusturilor simple. Combinarea vinurilor cu brânzeturile, pentru un răsfăț al papilelor gustative
20 March 2017
Next
Background-MAGAZIN 0
Vinul, invitatul potrivit la masa de Paşte
12 April 2017
BLOG
Privind spre primavara
aprilie 1, 2017 de catre admin in BLOG

Cu cât o iarnă este mai aspră cu noi, așteptăm primele semne ale primăverii cu sufletul la gură. Evident, nu doar pentru temperaturile mai blânde și zilele mai lungi, dar pentru că plutește ceva în aer odată cu venirea primăverii… ne trezim la viață și crește pofta de socializare. Încep serile lungi la terase cu prietenii, cinele romantice în aer liber sau după-amiezele în care tot ce ne dorim este un pahar cu vin bun lângă cartea preferată. Cum să întâmpinăm mai bine perioada care vine, pentru a ne distrage atenția de la frigul care încă ne ajunge până la os? Noi avem o serie de sugestii ce ar putea grăbi, măcar în suflet, venirea primăverii:

Îngrijește-ți terasa. Recondiționează mobilierul, cumpără 2-3 decorațiuni și pune-le la păstrare pentru când vin primele zile mai călduroase.

Screen Shot 2017-03-20 at 17.03.55

Fă-ți ordine în șifonier și pregătește ținutele preferate de primăvară. Pune-le undeva la îndemână, ca zilele-nsorite cu vreme plăcută să nu te ia (și anul acesta) prin surprindere.

Screen Shot 2017-03-20 at 17.07.48

Investește într-un set de pahare potrivite pentru orice tip de vin – serile petrecute în tihnă cu cei dragi presupun existența unui ritual, a unui fel anume de a vă bucura impreună de un vin bun.

Screen Shot 2017-03-31 at 6.14.48 PM

Știm că suntem foarte aproape de ziua în care ieșim pe terasă cu prietenii. O emoție trăim sigur, cel puțin prima oară când reușim să ne adunăm cei mai buni prieteni. Entuziasmul se vede, se simte și cu siguranță se transmite. După ce ai pregătit venirea primăverii, cel puțin în suflet 🙂 și ți-ai cumpărat cele mai faine pahare, uite ce ar mai trebui să încerci.

Combinarea vinurilor cu brânzeturile, este un răsfăț al papilelor gustative.

 Se știe de multă vreme că savoarea vinului și a brânzeturilor de calitate se completează reciproc de minune. Posibilitățiile fiind practic nelimitate, este bine să ținem totuși cont de niște reguli de bază, pentru a ne asigura că profităm din plin de această experiență a bunului-gust. În primul rând, indiferent de tipul de brânză ales, aceasta trebuie scoasă din frigider cu aproximativ o oră înainte de momentul servirii. Acest lucru potențează aroma și oferă suficient spațiu ca textura brânzei să revină la stadiul natural. Gustul vinului este, de asemenea, puternic influențat de temperatura la care îl servim. Astfel, vinurile albe și rose-urile se servesc la o temperatură de 6-10 grade, în timp ce vinurile roșii se servesc la o temperatură mai ridicată, pentru a permite eliberarea aromelor fructate specifice, însă temperatura nu trebuie să fie mai mare de 18 de grade Celsius.

Screen Shot 2017-03-20 at 17.09.58

Asortați vinurilor albe, seci, răcite corespunzător brânza de capră, brie sau parmezan.

Screen Shot 2017-03-20 at 17.10.41

Vinurile albe mai dulci merg de minune alături de brânza cu mucegai – Roquefort, brânza daneză albastră sau Gorgonzola.

Screen Shot 2017-03-20 at 17.11.21

Savoarea vinului roșu sec este exemplar completată de brânzeturile tari, maturate, cum ar fi Emmentaler, Cheddar sau Gouda.

Screen Shot 2017-03-20 at 17.11.48

În fond, esența pairing-ului este despre a experimenta și a găsi cele mai potrivite combinații pe gustul fiecăruia. Pornind de la regulile de bază de mai sus, experiența poate fi întregită cu migdale, nuci, smochine proaspete, felii de măr sau mezeluri cum ar fi salamul uscat, prosciutto crudo sau altele. Cu siguranță, cu puțin efort de pus în așezarea preparatelor într-un mod cât mai apetisant pe platou, cu vinul desfăcut la temperatura optima și turnat în paharele potrivite, o simplă masă cu cei dragi se transformă într-o desfătare a simțurilor, presărată de momente ce vor deveni amintiri prețuite.

0 Comments
  • busuioaca de bohotin
  • feteasca alba
  • feteasca neagra
  • grasa de cotnari
  • pairing
  • primavara
  • Privind spre primavara
  • tamaioasa romaneasca
  • wine
4 Like!
admin

Articole recente

  • A venit toamna!
  • COLOCVIU la Moscova
  • COLOCVIU la Viena
  • COLOCVIU la Paris
  • COLOCVIU la Roma
Logo - Casa de Vinuri Cotnari

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambițios, început în anul 2007, prin înființarea în podgorie de noi plantații, formate din soiuri tradiționale.

  • Sat Carjoaia, Str. Vladoianu nr. 1, Castel Vladoianu

  • 0747 231 092

LINK-URI UTILE
Sigla PlatiOnline.ro
  • Revista de Turism
  • Termeni și condiții
  • Politica de livrare
  • Info cantități
  • Politica de returnare
  • Întrebări generale
SOCIAL

© 2012-2019 Casa de Vinuri Cotnari. Toate drepturile rezervate. Website realizat și întreținut de B1 Studio
logo
Acest site foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra. AcceptAfla mai multe