Gama Colocviu redefineşte puritatea şi gustul nobil, specific soiurilor româneşti.
Aceste vinuri sunt o adevarată dovadă de inovare, un viu grai al armoniei existente între strugurii atent selectaţi din cele mai bune parcele ale podgoriei Cotnari şi
viziunea oenologului orientată spre modernism, oglindite sub semnătura Casei de Vinuri Cotnari.

Image module

DESCRIERE: Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Parthenonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ ALBĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.
AN: 2015
DATE TEHNICE: Alb Sec;  Alc=13,5% vol; Zah=3,47 g/l; AT=6,05 g/l;
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C
NOTE DE DEGUSTARE:
Vechi soi românesc, Feteasca Albă a stat de vorbă în Agora vremii cu cele mai ilustre figuri ale istoriei și culturii naționale. A adunat atâtea povești, încât de abia așteaptă să vi le împărtășească. În spiritul democratic al Agorei ateniene, nu are pretenții la supremație, deși deține toate atributele pentru a o revendica. În varianta sa colocvială, este un vin, alb, sec, care te întâmpină cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc de pepene galben copt, coacăze roşii, struguri albi proaspăt zdrobiţi şi iarbă cosită. Este susţinut perfect de aciditatea ridicată şi de caracterul tonic pe final. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: răcit bine, este un bun însoţitor pentru preparatele din pește sau pui, brânzeturile fine, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

cotnari-colocviu-la-atena-feteasca-alba-sec-copy
Image module
cotnari-colocviu-la-moscova-grasa-de-cotnari-sec-copy

DESCRIERE: În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/ MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: GRASĂ DE COTNARI
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
AN: 2015
DATE TEHNICE: Alb Sec;  Alc=14% vol; Zah=2,51 g/l; AT=6,67 g/l;
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C
NOTE DE DEGUSTARE:
Conciliantă și bun negociator, Grasa de Cotnari, aurie și iubitoare de răsărit, vă propune reconstruirea drumului făcut la Moscova de fiica lui Ștefan cel Mare, în cautarea solarității. Grasa de Cotnari vinificată în sec, a fost percepută ca o adevărată revelație în rândul pasionaților. Vin tânăr, are o culoare galben pai, cu uşoare inflexiuni verzui. Aroma complexă este dominată de mierea de pădure, de agrişe bine coapte și de pepene galben, cu note condimentate discrete de muscat, ghimbir şi mosc. Gustul plin, rotund, se remarcă prin fructozitatea catifelată, susținută de o bună aciditate. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

Image module

DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
AN: 2015
DATE TEHNICE: Alb Sec;  Alc=14% vol; Zah=2,90 g/l; AT=5,70 g/l;
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C
NOTE DE DEGUSTARE:
Cu peste 2000 de ani în urmă, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

cotnari-colocviu-la-roma-tamaioasa-romaneasca-sec-copy
Image module
cotnari-colocviu-la-paris-busuioaca-de-bohotin-sec-copy

DESCRIERE: Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima ..

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
AN: 2015
DATE TEHNICE: Rose Sec;  Alc=14% vol; Zah=2,82 g/l; AT=6,30 g/l;
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10
°C
NOTE DE DEGUSTARE:
Sprințară și unică, Busuioaca își etalează calitățile de verișoară primară a Muscatului de Frontignan și face furori, săltând în pahar precum dansatoarele celebrului cabaret parizian. Roba vinului, limpede și strălucitoare, etalează o splendidă culoare roz cu irizații arămii. Aromele se revarsă într-o cascadă exotică de lychee, grapefruit roz, completată de busuioc roșu și flori de soc. Gustul intens fructat e subliniat de o bună aciditate și de glicolul bine susținut de alcool, cu o balanță echilibrată. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

Image module