Doradă la cuptor cu usturoi și mărar

Image module
dorada-la-cuptor-cu-lamaie-si-ierburi-aromatice
Ingrediente
1 doradă (450-500g) curățat
6 căței de usturoi
mărar proaspăt
2 linguri de vin alb
50 ml. ulei de măsline extra virgin
boabe de piper
1 lămâie
pătrunjel
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 220 de Grade Celsius. Folosind un cuțit ascuțit, flexibil, se curăță peștele de solzi și intestine și se spală foarte bine în apă rece.
Aranjați o bucată mare de folie de aliminiu, pe o suprafață de lucru și acoperiți cu un strat de hârtie de copt de aprox. aceeași lungime. Pliați marginile, astfel încât folia de aluminiu și hârtia de copt sunt fixate împreună la margini. Puneți file-urile de pește pe hârtia de copt și împrăștiați usturoiul pe deasupra (apâsând ușor, pentru a păstra interiorul moale). Adăugați și pătrunjelul, asezonați cu sare de mare după gust și adăugați vinul. Puneți peste și uleiul de măsline.
Închideți ermetic hârtia de copt împreună cu folia de aluminiu în jurul peștelui. Începeți de la capete, rulând spre interior, apoi strângeți marginile astfel încât să creați un pachet în formă de pastă. Acest pachet ar trebui să fie închis ermetic, pentru a asigura că aburul rămâne în interior.
Adăugați pachetul într-o tavă de gătit, și introduceți la cuptor pentru 10-13 minute.
Când este gătit, scoateți din cuptor și puneți peștele pe un platou de servire. Desfaceți cu atenție folia și hârtia de copt.
Pentru servire, adăugați deasupra pătrunjel tocat și zeamă de lămâie.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – COLOCVIU la Atena

Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Panteonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.

Cotnari-COLOCVIU-la-Atena-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module