Macarons cu ciocolată și cafea

Image module
macarons-cu-cafea-si-ciocolata
Ingrediente
3 albușuri de ou (la temperatura camerei)
1/4 cană de zahăr alb
2 cești de zahăr pudră
1 cană de făină de migdale
1 lingură cafea instant
1 ceașcă chips de ciocolată (pentru umplutură)
1 lingură cafea instant (pentru umplutură)
1/2 cești smântână lichidă (40% grăsime)
Image module
Într-un bol, se bat albușurile de ou împreună cu zahărul granulat, până când compoziția se umflă și își păstrează forma. Într-un alt vas, se cerne zahărul pudră și făina de migdale pentru a scăpa de cocoloașe. Se cerne și cafeaua în făină. Se amestecă toate ingredientele, după care se toarnă peste compoziția de albuș. Trebuie să nu se amestece prea mult ingredientele, pentru a nu deveni compoziția prea fluidă.
Se pune o pungă de plastic sau de patiserie într-o cană, pentru a o ține dreaptă. Vă sugerăm o pungă de patiserie pentru a păstra forma rotundă. Se toarnă întreg amestecul în pungă. Scoateți din cană și răsuciți, pentru a păstra compoziția în interior.

Se pune într-o tavă de cuptor hârtie de pergament. Se toarnă compoziția în forme rotunde, groase și egale. Se bate încet tava de cel puțin 3 ori pe fiecare parte, fapt ce va asigura că nu există bule de aer, care mai târziu vor crăpa macaronsul. Se lasă macaronsul la temperatura camerei timp de 20 minte, și apoi se introduce la cuptor la 150 de grade Celsius pentru 12-15 minute. Sunt gata când se scot ușor de pe foaia de pergament.

Pentru umplutură, se combină chipsurile de ciocolată și cafeaua instant într-o oală. Smântâna lichidă se pune pe foc și se aduce aproape de fierbere, după care se adaugă peste chipsurile de ciocolată. Se amestecă până când ciocolata se topește complet. Se lasă apoi să se întărească puțin. Se pune compoziția de ciocolată și cafea într-o pungă de patiserie, la fel ca la procesul anterior (la macarons) și se umple macaronsul cu această compoziție. Se adaugă la frigider timp de câteva ore, după care se poate servi.

Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Macarons cu ciocolată și cafea
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)