Sarmale de post

Image module
sarmale-de-post
Ingrediente
20 foi de viță de vie
300 g. ciuperci proaspete
3-4 linguri ulei
1 ceapă mare
2 morcovi
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
1 legătură pătrunjel
cimbru uscat
150 g. sos de roșii
sare și piper după gust
Image module
Se pune o tigaie pe foc mediu, în care se adaugă 2 linguri de ulei. Se călesc ciupercile tocate mărunt, ceapa și 1 morcov. Se adaugă și orezul. Se amestecă, pentru a nu se prinde de tigaie orezul și se lasă pe foc până când se evaporă apa. Se stinge cu jumătate de cană de apă și se lasă la fiert, pe foc mic, până se absoarbe sosul. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și 2-3 linguri de sos de roșii. Se umple foile de viță cu câte o lingură din compoziția de orez și se rulează sarmalele.
Într-o oală cu fundul mai gros, se adaugă puțin ulei și se așează sarmalele. Se presară mărarul tocat mărunt, se acoperă cu apă, restul de sos de roșii rămas și celălalt morcov tăiat mărunt, și se lasă să fiarbă, aprox. 50-55 minute. Când sosul scade, se adaugă și câteva felii de lămâie și se lasă pe foc încă 10-15 minute. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Sarmale de post
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total