Somon pe grill, cu lămâie

Image module
somon-pe-grill-cu-lamaie
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 fileuri proaspete de somon
1 lămâie
1 linguriță pudră de usturoi
1/3 cană sos de soia
1/3 cană zahăr brun
1/3 cană apă
1/4 cană ulei vegetal
sare și piper după gust
Image module
Se asezonează fileurile de somon cu pudra de usturoi, sare și piper. Într-un bol mic, se amestecă împreună sosul de soia, zahărul brun, apa și uleiul vegetal, până când zahărul se dizolvă. Se pune peștele într-o pungă resigilabilă de plastic, împreună cu mixtura de soia și se închide ermetic. Se lasă la frigider 2 ore.
Se preîncălzește tigaia tip grill la foc mediu. Se unge ușor cu ulei. Se pune somonul, fără mixtură. Se gătește la foc mediu, prima dată cu pielea în sus. Gătiți 6-7 minute pe fiecare parte, sau până când intră ușor furculița în pește. Se adaugă și lămâia, tăiată felii. Se poate servi alături de garnitură de legume. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Somon pe grill, cu lămâie
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)