Supă de fructe de mare cu sos de tomate și lapte de cocos

Image module
supa-de-fructe-de-mare-cu-sos-de-tomate-si-lapte-de-cocos
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 linguri de ulei de canola
2 șalote, tăiate cuburi
2 căței de usturoi, tocați
1 ceapă mică, tăiată cuburi
1 ardei roșu, tăiat cuburi
1 lingură tocată de ghimbir proaspăt
1 tulpină de lemongrass, fără frunzele exterioare
3 roșii, tăiate în jumătate, fără sămburi și tăiate cuburi
200g sos de roșii
600 g creveti mari, decorticati
1 cană de lapte de nucă de cocos (să nu fie dulce)
10-12 frunze de coriandru proaspăt
200g file de Grouper fără piele, tăiat în bucăți de 2 cm
2 linguri suc de lime
Image module
Se pune uleiul într-o caserolă (de preferat din fontă) și se adaugă la foc mediu, pe aragaz. Se adaugă șalota, usturoiul, ceapa, ardeiul roșu, ghimbirul și lemongrass-ul și se gătește timp de aprox 5-6 minute, sau până când legumele devin moi. Se adaugă roșiile împreună cu sosul de roșii, se asezonează cu sare și piper după gust și se mai ține pe foc 3-4 minute. Se asezonează și creveții cu sare și piper și se adaugă în caserolă împreună cu laptele de cocos și frunzele de coriandru. Se acoperă și se ține pe foc 2-3 minute. Se asezonează și peștele Grouper cu sare și piper și se adaugă în caserolă, se acoperă și se mai gătește timp de 2-3 minute. Se adaugă sucul de lime și se asezonează cu sare și piper, dacă mai este nevoie. Se garnisează cu coriandru tocat mărunt și se servește cald. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Supă de fructe de mare cu sos de tomate și lapte de cocos
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)