Antricot de vită la tigaie

Image module
antricot-de-vita-la-tigaie-feteasca-neagra-361x240-min
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 bucată de antricot de vită maturată, groasă, de 4-5 cm
50 g. unt
1/4 cană de ulei vegetal/canola
2 ramuri de rozmarin
2 căței de usturoi
sare și piper după gust
Image module
Înainte de prepararea propriu-zisă, trebuie să ne asigurăm că bucata de antricot ajunge la o temperatură cât mai apropiată mediului ambiental. Dacă ați scos bucata de carne din frigider, este mai bine să lasați o jumătate de oră, înainte să o gătiți.
Asezonați bucata de antricot cu sare și piper, după gust. Preîncălziți uleiul într-o tigaie de fontă, la foc mediu spre ridicat, până se încinge. Adăugați apoi carnea și gătiți aprox. câte 4 minute pe fiecare parte. Adăugați apoi untul, ierburile și usturoiul în tigaie și continuați să gătiți, întorcând bucata de carne ocazional și adăugând untul constant peste carne, folosind o lingură. Pentru a face acest lucru, trebuie să înclinați puțin tigaia și să luați cu lingura câte puțin din sosul rezultat din topirea untului și să adăugați peste carne. Puteți folosi un termometru de bucătărie pentru a fi siguri că rezultatul gătirii este cel pe care vi-l doriți. După ce carnea este gata, scoateți din tigaie și așezați pe un platou, lăsând să se odihnească timp de 10-15 minute. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Antricot de vită la tigaie
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
31star1star1stargraygray Based on 39 Review(s)