Mini tarte cu vișine

Image module
mini-tarte-cu-visine
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 căni de vișine (puteți folosi vișine din compot)
1 cană de zahăr
2 linguri de amidon de porumb
1 lingură de coajă de lămâie rasă
6 linguri de făină albă
1 cub de unt
1 lingură de sare
3/4 cană de apă rece
3 linguri zahăr (pentru presărare pe deasupra mini-tartelor)
spray antiaderent
Image module
Pentru prepararea umpluturii: Într-o tigaie, la foc mediu, combinați cireșele (fără sâmburi) cu 1 cană de apă și lăsați pe foc aprox. 10 minute. Într-un bol, combinați zahărul și amidonul de porumb; amestecați pânâ când nu se mai văd cocoloașe. Adăugați mixtura de zahăr și amidon împreună cu coaja de lămâie în tigaie, împreună cu cireșele. Gătiți până când dă în clocot, și sosul devine gros. Scoateți de pe foc și lăsați la răcit, în timp ce vă veți ocupa de crustă.

Pentru crustă: Amestecați făina, sarea și untul, până când se formează mici formațiuni de dimensiunea mazării. Adăugați apa rece și amestecați, transformând aluatul într-o bilă rotundă. Adăugați apa cu linguri, până când aluatul se formează complet. După ce ați format bila rotundă, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider timp de 30 minute cel puțin.

Pentru crearea mini-tartelor: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pe o suprafață plană, împrăștiați jumătate de cană de făină și așezați aluatul în centru. Adăugați restul de făină rămasă pe deasupra aluatului. Folosind un sucitor, rulați aluatul până când devine gros de jumătate de centimetru. Tăiați cu ajutorul unui pahar potrivit (în funcție de dimensiunea formelor de mini-tarte) bucăți rotunde de aluat pentru a așeza pe fundul formelor de tarte. Cu un pahar mai mic veți tăia tot forme rotunde, de data aceasta pentru partea de sus a mini-tartelor. Pulverizați sprayul antiaderent sau ungeți cu puțin ulei formele de tarte, pentru a garanta că tartele nu se vor lipi de forme. Puneți bucățile de aluat pe fundul formelor și apăsați uniform, până când aluatul este lipit de toată marginea formei, până sus, lăsând spațiu pentru „capac”. Puneți umplutura de vișine în fiecare formă. Folosind o pensula, ungeți cu gălbenuș de ou partea de sus pentru a putea pune și partea de aluat care va acoperi formele. În acest fel aluatul se va lipi mai bine. Odată sigilate tartele, ungeți din nou cu puțin gălbenuș și presărați zahăr pe deasupra. Gătiți la cuptorul preîncălzit timp de 30 minute, sau până când crusta capătă o culoare ușor aurie-maronie. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

  • Tămâioasă Românească, demisec, Cotnari DOMENII

    Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module