Spaghetti cu sos de roșii

Image module
spaghetti-cu-sos-de-rosii
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
500 g. roșii decojite sau 1 cutie de roșii decojite (400g)
ulei de măsline
1 lingură de vin roșu sau oțet balsamic
300 g. spaghetti
15 g. parmezan
busuioc proaspăt
sare și piper după gust
Image module
Tăiați busuiocul proaspăt pe un fund de lemn, lăsând câteva bucăți netăiate pentru a orna la final. Curățați ceapa și usturoiul și tocați mărunt. Dacă utilizați roșii proaspete, tăiați-le în jumătate.
Puneți o tigaie pe foc mediu și adăugați 1 lingură de ulei de măsline și apoi ceapa. Gătiți timp de 5 minute sau până când ceapa capătă o culoare ușor aurie.
Adăugați și usturoiul împreună cu puțin busuioc, amestecați timp de 2-3 min., apoi adăugați roșiile împreună cu vinul sau oțetul balsamic.
Asezonați cu sare și piper după gust și continuați să gătiți timp de 15 minute, amestecând ocazional.
Adăugați restul de busuioc tocat și apoi reduceți focul la o temperatură mică și lăsați să clocotească. Între timp ne vom ocupa de paste…
Umpleți o oală pe 3 sferturi cu apă, și puneți pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați un praf de sare. Adăugați si pastele (spaghetti) și gătiți în funcție de instrucțiunile de pe pachet sau până când acestea sunt al dente.
Când pastele sunt gata, scurgeți apa, având grijă să păstrați o cană din apa în care au fiert și puneți-le în tigaia în care a fiert sosul. Adăugați câte puțin din apa pe care ați păstrat-o anterior, atât cât să se lege sosul.
Se servește ornat cu busuioc proaspăt și cu parmezan ras pe deasupra.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la Roma

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module