Filet mignon împănat cu salvie și piersici uscate alături de morcovi baby trași la tigaie cu unt cu trufe

Image module
filet-mignon-impanat-cu-salvie-piersici-uscate
Ingrediente
pentru 4 persoane
mușchi de porc 500 gr
salvie 4-5 frunze
piersici uscate 3-4 buc.
ulei măsline extravirgin
morcovi baby 500 gr
unt trufe 70-80 gr
sare și piper verde după gust
Image module
Se filetează mușchiul (se scoate pielița albă, fără a cresta carnea). Se împănează cu salvia și piersicile uscate, tăiate julienne (pe lung). Se unge cu ulei de măsline extravirgin și se adaugă sarea și piperul, după gust. Se dă la cuptor la 165 grade pentru 35 de minute.
Morcovii baby se trag la tigaie în untul cu trufe pentru 10-15 minute, la foc mediu.
Se servește cald, alături de o Tămâioasă Românească, COLOCVIU la Roma, seacă și aromată!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module