Hummus cu lămâie și ierburi

Image module
hummus-cu-lamaie-si-ierburi
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 cutie de năut (400 g.) sau 1 1/2 căni (250 g.) năut fiert
1/4 cană (60 ml) suc proaspăt de lămâie (1 lămâie mare)
1/4 cană de tahini (pastă din susan)
1 cățel de usturoi mic, tocat
2 linguri (30 ml), ulei de măsline extra-virgin, plus 1 lingură pentru servire
1/2 linguriță de chimen măcinat
Sare și piper dupa gust
2-3 linguri (30 până la 45 ml) apă
boia de ardei (pentru servire)
o mână frunze de pătrunjel, busuioc, arpagic proaspăt
Image module
Hummus-ul este foarte ușor de preparat și va avea un gust special, mai bun ca cel pe care îl veți găsi gata preparat, în comerț.

Folosind un robot de bucătărie, amestecați tahini-ul cu sucul de lămâie și amestecați timp de 1 minut. Folosind o spatulă, strângeți în jos sosul de pe margini și mai amestecați timp de 30 secunde. Aceste 30 secunde vor ajuta hummusul să fie fin și cremos. Adăugați uleiul de măsline, usturoiul tocat, chimenul, și 1/2 linguriță de sare. Amestecați timp de 30 secunde, strângeți din nou sosul în partea de jos a recipientului și mai amestecați încă 30 secunde.

Clătiți năutul. Adăugați jumătate din cantitate în robot și amestecați timp de 1 minut. Din nou, folosind spatula, strângeți compoziția înspre partea de jos și adăugați restul de năut, după care amestecați până veți obține o pastă groasă și destul de fină (1-2 minute). Dacă compoziția devine prea groasă, sau vă rămân bucățele de năut, mai adăugați 2-3 linguri de apă, până veți ajunge la compoziția dorită. Gustați și mai adăugați sare, după gust. La servire, adăugați deasupra ierburile tocate mărunt și puțină boia de ardei. Se poate ține și la frigider, timp de aprox. 1 săptămână. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la Roma

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Hummus cu lămâie și ierburi
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)