Sparanghel învelit în bacon

Image module
cartofi-umpluti-cu-bacon-branza-cheddar
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 cartofi mari
1/4 cană smântână
2 cepe verzi tăiate în felii subțiri
200 g brânză Cheddar răzuită
6 felii de bacon crocant, mărunțit
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Se înțeapă cartofii peste tot, cu o furculiță sau un cuțit ascuțit și se înfășoară în folie de aluminiu. Se introduc la cuptor, până devin moi, aprox. 40-50 min. Se scot din folie și se taie longitudinal partea de sus, la fiecare cartof, iar apoi, folosind o lingură, se scoate miezul fiecărui cartof într-un bol. Se adaugă smântâna, partea albă a cepei verzi (partea de jos), jumătate din brânza Cheddar și jumătate din bacon. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Se umple cartofii cu această compoziție și se presară restul de brânză și se re-introduce la cuptor, până când se topește compoziția, aprox. 5 minute. Se adaugă pe deasupra și restul de bacon, și partea verde de la ceapă. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la ROMA

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Cartofi la cuptor umpluți cu bacon și brânză Cheddar
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)