Paste fusilli cu sos de roșii și busuioc

Image module
paste-fusilli-cu-sos-de-rosii-si-busuioc
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi tocați mărunt
1/2 cană de sos de roșii
1 conservă de roșii tăiate cu sos
10-12 frunze de busuioc proaspăt
sare și piper după gust
400g. paste fusilli
1/2 ceașcă de brânză (Parmigiano-Reggiano)
Image module
Se adaugă uleiul de măsline într-o tigaie, pe foc mediu-scăzut. După ce s-a încins se adaugă usturoiul și sosul și se amestecă până când capătă o culoare ușor aurie, aprox. 3 minute. Se adaugă și pasta de tomate împreună cu roșiile din conservă, busuiocul și 1/2 linguriță de sare. Se aduce la fierbere și se gătește amestecând ocazional, aprox. 15 minute. Se scoate de pe foc și se lasă deoparte.

Folosind un mixer de bucătărie sau blender, se blendează sosul până devine fin. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Între timp, se pregătesc pastele. Se pune o oală cu apă pe foc (cam 3 sferturi apă). Se adaugă sare când începe să fiarbă și se adaugă pastele. Se gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se așează pastele împreună cu sosul pe un platou și se servește (aprox. 2 căni de sos per porție, deci ar trebui să fie 8 căni de sos în total pentru 4 persoane). Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Paste fusilli cu sos de roșii și busuioc
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total