Crochete din piept de pui

Image module
crochete-din-piept-de-pui
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dezosat, fără piele
1 cană făină albă
2 ouă
200g. pesmet
ulei vegetal, pentru prăjit
ketchup pentru servire
sare și piper după gust
Image module
Într-o pungă de plastic, se amestecă făina, sarea, piperul. Într-un bol, se bat cele două ouă cu 2 linguri de apă. Într-un bol separat, se adaugă pesmetul. Se taie pieptul de pui în fâșii mici, egale și se adaugă în punga ce conține mixtura de făină și condimente. Pe reprize, se introduc fâșiile de piept de pui prin compoziția de ou, iar apoi prin pesmet.
Se pune o tigaie pe foc mediu și se adaugă uleiul, cam 2 centimetri. Se lasă să se încingă, apoi se introduc bucățile de piept de pui, pe rând dacă este cazul, și se lasă până când capătă o culoare ușor maronie-aurie. Se scot pe un șervețel de bucătărie pentru a elimina uleiul în exces. Se servesc alături de sosurile preferate. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Crochete din piept de pui
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)