Piept de pui cu oțet balsamic și usturoi

Image module
piept-de-pui-cu-otet-balsamic-si-usturoi
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 bucăți de piept de pui dezosat
ciuperci proaspete, feliate
2 linguri de făină
2 linguri de ulei de măsline
6 căței de usturoi
1/4 cană de oțet balsamic
3/4 cană supă de pui
1 frunză de dafin
cimbru
1 lingură unt
sare și piper după gust
Image module
Asezonați pieptul de pui cu sare și piper. Spălați și clătiți bine ciupercile. Asezonați făina cu sare și piper și treceți bucățile de piept de pui prin ea. Puneți uleiul la încins într-o tigaie la foc mediu spre ridicat și sotați bucățile de pui până devin maronii pe o parte (cca. 3 minute).
Adăugați usturoiul. Întoarceți bucățile de piept de pui și turnați și ciupercile deasupra. Continuați să prăjiți, amestecând în tigaie și ciupercile. După aprox. 3 minute, adăugați oțetul balsamic, supa de pui, foaia de dafin și cimbrul. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute, amestecând ocazional.
Transferați apoi puiul pe un platou de servire și acoperiți cu folie. Continuați să fierbeți sosul, neacoperit, la foc mediu spre ridicat timp de aprox. 7 minute. Adăugați și untul și înlăturați foaia de dafin. Turnați acest sos peste pui și serviți.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module