Cheesecake cu coacăze

Image module
cheesecake-cu-coacaze-proaspete
Ingrediente
pentru 3-4 persoane
15 biscuiți graham sfărâmați
2 linguri de unt
230 g cremă de brânză
1 cană și jumătate zahăr alb
3/4 cană de lapte
4 ouă
400 g. coacăze
1 cană de smântână
esență de vanilie
1/4 cană de făină albă
Image module
Se pune untul la topit și se amestecă apoi cu biscuiții, într-un bol. Se așează apoi pe fundul unei forme rotunde de copt, până când se formează patul de biscuiți.
Într-un alt bol se prepară compoziția. Se amestecă crema de brânză din comerț cu zahărul, până când compoziția devine omogenă, iar apoi adăungăm laptele și treptat, câte un ou. Se adaugă apoi smântâna, esența de vanilie și făina. Turnăm compoziția peste biscuiți și introducem compoziția finală în cuptorul încins (175 grade Celsius), timp de o oră. Se lasă apoi la răcit și se pregătește compoziția de coacăze. Într-o oală, pe foc mediu, adăugați coacăzele, 1/2 cană de apă și sucul de la 1/2 lămâie și amestecați până când compoziția ajunge la fierbere (aprox 8 minute). Adăugați peste cheesecake și ornați cu coacăze proaspete. Se servește alături de o Tămâioasă Românească demisec, Cotnari DOMENII.
Image module

Se asociază cu:

  • Tămâioasă Românească, demisec, Cotnari DOMENII

    Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Cheesecake cu coacăze
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total