Cotlet de vițel cu sparanghel și roșii cherry

Image module
friptura-de-vitel-cu-sparanghel-si-rosii-cherry
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 cotlete de cotlete de vițel cu os
1/2 cană de ulei de măsline extravirgin
1 cățel de usturoi tocat
cimbru tocat
100 g unt
1 legătură de sparanghel
200 g. roșii cherry
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol, vom pregăti marinata pentru carne. Adăugați în bol puțin ulei de măsline, cimbru proaspăt și usturoi. Introduceți cotletele în această mixtură și lăsați la marinat, în frigider, aprox. 3-4 ore, pentru ca aromele să se întepătrundă.
După ce carnea a stat la marinat, vom preîncălzi cuptorul, la 200 de grade Celsius. Într-o tigaie, vom adăuga un strop de ulei de măsline și vom pune bucățile de cotlet, pe care le asezonăm cu puțină sare și piper. Vom întorce cotletele treptat, pe toate fețele, ca să dăm o culoare ușor aurie spre maronie. Le vom introduce apoi în cuptorul preîncălzit și le vom lăsa până când capătă temperatura interioara dorită (55 de grade Celsius pentru Medium-rare sau 63 de grade Celsius pentru Medium). Scoateți din tigaie și lăsați la răcit timp de 5-10 minute.
În acest timp vom pregăti sparanghelul. Puneți o oală cu apă și sare pe foc, și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați apoi sparanghelul și gătiți aprox. 1-2 minute. Scoateți sparanghelul din oală și introduceți într-un bol cu gheață și apă rece, pentru a opri gătirea lui.
Într-o tigaie, adăugăm untul, pe care îl lăsăm să se topească, iar apoi roșiile cherry, pe care le vom găti timp de 2-3 minute, până când se vor deveni moi la atingere.
Vom așeza toate aceste ingrediente pe un platou, zdrobind ușor roșiile cherry pe deasupra, pentru a elimina sucul din interior. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră – Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module