Cotlet de porc cu sos de zmeură

Image module
cotlet-de-porc-cu-sos-de-zmeura
Ingrediente
pentru 2 persoane
1/2 linguriță de cimbru uscat, zdrobit
1/2 linguriță de salvie uscată, zdrobită
4 bucăți de cotlet de porc, fără os
1 lingură de unt
1 lingură de ulei de măsline
1/4 ceașcă de gem de zmeură
2 linguri suc de portocale
2 linguri oțet din vin alb
4 crenguțe de cimbru proaspăt (opțional)
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 95 Grade Celsius. Într-un bol, combinați cimbrul mărunțit, salvia, sarea și piperul. Frecați bucățile de carne în mod egal, cu aceste condimente.
Puneți o tigaie pe foc și topiți untul împreună cu uleiul de măsline. Gătiți bucățile de cotlet de porc timp de 4-5 minute pe fiecare parte, întorcându-le o singură dată. Scoateți apoi bucățile de carne și introduceți-le în cuptorul preîncălzit, pentru a le menține temperatura.
În tigaie, combinați gemul de zmeură, sucul de portocale și oțetul. Aduceți mixtura la fierbere și gătiți timp de 2-3 minute, până când sosul este adus la consistența dorită (sosul se va îngroșa la răcire). Cu ajutorul unei linguri, întindeți sosul pe o farfurie și așezați deasupra bucățile de cotlet de porc. Puteți pune deasupra și crenguțele de cimbru.
Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module