Brioșe cu miere

Image module
briose-cu-miere-361x240
Ingrediente
pentru 12 portii
2 căni făină albă
1/2 cană de zahăr
3 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 ou
1 cană de lapte (2% grasime)
1/4 cană de unt topit
1/4 cană de miere
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Într-un bol, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un bol mai mic, combinați oul, laptele, untul topit și mierea. Adăugați peste ingredientele uscate, până când compoziția se hidratează. Umpleți formele de brioșe 3/4 pline. Adăugați la cuptor timp de 15-18 minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată afară. Lăsați la răcit timp de 5 minute înainte de a scoate din forme. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Tămâioasă Românească, demisec, Cotnari DOMENII

    Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module