Cartofi țărănești cu ceapă

Image module
cartofi-taranesti-cu-ceapa
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg cartofi
4 cepe roșii (de mărime medie)
2 căței de usturoi
1 lingură de ulei
1 foaie de dafin
cimbru uscat
mărar tocat
sare și piper după gust
Image module
Se curăță cartofii și se taie cuburi, după care se pun la fiert în apă cu puțină sare, la foc mic, de preferat într-o oală cu capac. Separat, într-o tigaie, se pune la călit ceapa, tăiată în bucăți mai mici. Se adaugă un praf de sare și piper după gust, foaia de dafin și doi căței de usturoi tocați mărunt. Se amestecă continuu până când ceapa este calită (ușor rumenită). Este foarte important ca în acest stadiu cartofii să fie aproape fierți.
Se va scurge apa în care au fiert cartofii (păstrând o cană) și se aruncă peste ceapa călită, amestecând continuu. Se adaugă câte puțin din apa în care au fiert cartofii și se servesc calzi, cu verdețuri pe deasupra. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module