Mușchi de vită cu dressing de tarhon și roșii

Image module
muschi-de-vita-cu-dressing-de-tarhon-si-rosii
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg. mușchi de vită premium
3 linguri de ulei de măsline
100 g. de rucolla
4 roșii (mai suculente)
3 linguri de ketchup (cel făcut în casă este ideal)
1 lingură sos Worchestershire
2 lingurițe muștar Dijon
Sucul de la o lămâie
1 lingură de oțet balsamic
150 g. tarhon și pătrunjel tocat mărunt
sare și piper după gust
Image module
Prima dată vom pregăti dressingul. Tăiați fiecare roșie în jumătate și scoateți semințele. Tocați mărunt pieliță și puneți într-un bol. Adăugați restul ingredientelor, în afară de ierburi și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper după gust. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider timp de 20 minute, sau până când este gata de servit.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Înlăturați grăsimea sau pielița de pe mușchiul de vită și asezonați bine cu sare și piper. Puneți pe foc o tigaie neaderentă și adăugați puțin ulei de măsline. Când este foarte încinsă, adăugați mușchiul de vită și prăjiți pe ambele părți timp de 1 minut jumătate, până când capătă o ușoară culoare maronie. Adăugați puțin ulei de măsline într-o tavă și transferați mușchiul la cuptor, în tavă. Gătiți timp de 25 minute pentru o gătire medium-rare. Transferați mușchiul pe o farfurie și lăsați la odihnit 10 minute. Feliați apoi mușchiul de vită și serviți pe un pat de rucola și presărați dressingul de roșii cu tarhon peste bucățile de carne. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module