Doradă în crustă de sare cu salată de champignon

Image module
dorada-in-crusta-de-sare-cu-salata
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 dorade de circa 400 gr. fiecare
2 ramuri de rosmarin
4 căței de usturoi
4 albușuri
ulei extravirgin de măsline
2/3 kg de sare marină mare
Pentru salată:

7/8 champignon proaspeți
pătrunjel
1/2 suc de lămăie
sare și piper după gust

Image module
Se curăță dorada în interior și se lasă solzii.
Adăugați rosmarinul, usturoiul și uleiul de măsline în interior. Pe tava de cuptor pregătiți un pat de sare mare pe care îl vom stropi cu apă, pentru a favoriza formarea crustei. Puneți doradele pe sarea din tavă.
Alături bateți albușurile cu sarea mare rămasă, până se ajunge la consistența unei paste bine închegate. Acoperiți doradele cu pastă de sare.
Se dau la cuptorul încins la 200 grade, pentru 20-30 de minute. Ciupercile se taie foarte fin. Se adaugă pătrunjelul și sucul a jumătate de lămâie, uleiul extravirgin de măsline, sarea și piperul după gust.
Se amestecă și se servește cald, alături de o Grasă de Cotnari seacă, COLOCVIU la Moscova.
Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module