Ardei umpluți

Image module
ardei-umpluti
Ingrediente
pentru 4 persoane
6 ardei grași (de orice culoare)
4 linguri de ulei de măsline
300 g. de carne de vită (carne macră)
1 ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați mărunt
1 dovlecel mediu, tăiat fin, cubulețe
4 roșii, fără semințe, tăiate cubulețe
fulgi de ardei roșu
1 cană de orez cu bob lung
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie vârfurile ardeilor, se înlătură coada lor și se taie mărunt (doar vârfurile). Se scot semințele și cât mai mult posibil din membrana ardeilor. Se pun ardeii tăiați cu fața în sus într-un vas de copt suficient de mare încât să le țină în poziție verticală. Într-o tigaie, la foc mediu-ridicat, se pun 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă carnea, se asezonează cu sare și piper și se gătește aproximativ 8-10 minute, până când carnea va căpăta o culoare ușor maronie. Se scoate apoi pe o farfurie în care ați așezat în prealabil hârtie de bucătărie, pentru a scoate cât mai mult din grăsime. Se șterge tigaia și se adaugă restul de 2 linguri de ulei. Se adaugă ceapa și ardeiul tocat și se gătește până se înmoaie (3-4 minute). Se adaugă apoi usturoiul și dovlecelul și se fierbe timp de un minut. Se adaugă roșiile și se asezonează cu sare și un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu. Se gătește până când se opăresc toate ingredientele și se adaugă carnea și orezul. Se gustă și se ajustează condimentele.
Folosiți această mixtură pentru umple ardeii. Turnați o cantitate mică de apă pe fundul vasului de gătit și așezați ardeii. Stropiți ardeii cu puțin ulei de măsline. Acoperiți cu folie și lăsați la cuptor timp de 30 minute. Scoateți apoi folia și mai lăsați 15-20 minute. Poftă bună!

Hint: Puteți adăuga și brânză pe deasupra, pentru un gust mai intens.

Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module