Cartofi copți la cuptor cu bacon (Cartofi Acordeon)

Image module
cartofi-copti-la-cuptor-cu-bacon-cartofi-acordeon
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 cartofi medii
2 linguri de unt nesărat
1/4 ceașcă brânză
150 g cașcaval
4 felii de bacon
sare și piper după gust

Image module
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Se spală bine cartofii în jet de apă rece și se crestează în felii subțiri, fără a tăia până la bază. Se așează cartofii în tavă pe hârtie de copt, pentru a preveni lipirea acestora. Printre feliile de cartofi se așează unt. Se presărează sare și piper peste. Cașcavalul se feliază subțire și se pune între feliile de cartofi. Se lasă la cuptor aprox. 45 minute, până când exteriorul devine maroniu și crocant, iar interiorul rămâne ușor moale. Se pregătește și baconul. Se prăjește în tigaie și se taie în bucățele mici. Când cartofii sunt aproape de a fi gătiți, se presară baconul deasupra și se introduce înapoi la cuptor. Cartofii se pot servi cu smântână pe deasupra și alte verdețuri. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la ROMA

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Cartofi copți la cuptor cu bacon (Cartofi Acordeon)
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)