Brioșe cu ciocolată neagră – Valentine’s Day

Image module
briosa-de-ciocolata-neagra-361x375
Ingrediente
Ingrediente pentru glazură:
1 1/3 cană de chipsuri de ciocolată neagră
1/4 cană de unt, tăiat cubulețe
1 cană de frișcă
Ingrediente pentru brioșe:
1 cană de făină albă
3/4 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1/4 linguriță de praf de copt
1/2 cană de apă clocotită
1/3 cană de cacao
1/2 cană de unt/margarină
3/4 cană de zahăr
1/2 linguriță de vanilie
1 ou
Image module
Deasupra unei oale cu apă clocotită, vom așeza un bol cu 1 1/3 cană de chipsuri de ciocolată, pe care o vom topi alături de 1/4 cană de unt. Vom topi și frișca, și vom adăuga peste această compoziție, incorporând câte puțin, până când mixtura devine omogenă și lucioasă. Puneți la frigider timp de 30-45 minute, pânâ când compoziția se răcește complet, amestecând ocazional.
Preîncălziți cuptorul la 120 grade Celsius. Într-un bol, amestecați făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Puneți deoparte. Într-un alt bol mic, amestecați apa fierbinte și cacao până când aceasta se dizolvă.
Într-un bol mare, bateți 1/2 cană de unt cu mixerul, la viteză medie, timp de aprox. 30 secunde. Adăugați treptat zahărul, amestecând bine. Amestecați cu mixerul pentru încă 2 minute. Adăugați apoi și vanilia împreună cu oul, până când se amestecă în compoziție. Reducând turația mixerului la o viteză scăzută, adăugați treptat mixtura de făină și cacao, amestecând până când se incorporează. Adăugați această mixtură în formele pentru brioșe. Introduceți la cuptor pentru 20-25 minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul compoziției iese curată. Lăsați apoi la răcit pentru 5 minute. Bateți apoi glazura la mixer la viteză medie, până când devine ușoară și aerată, aprox. 30 secunde. Folosind o pungă, introduceți glazura, după care tăiați un colț, pentru a putea turna peste brioșe. Puteți presăra deasupra puțină ciocolată neagră rasă, pentru un aspect plăcut.
Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

    Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module