Bărcuțe din cartofi dulci cu ouă și roșii

Image module
barcute-din-cartofi-dulci-cu-oua-plus-rosii
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 cartof dulce mare
½ linguriță de ulei de măsline sau ulei vegetal
2 felii de bacon
2 ouă
sos iute, dacă se dorește
pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Se spală și se usucă bine cartofii dulci. Se așează într-un vas de copt, uns în prealabil cu puțin ulei de măsline și se presară cu sare. Se așează pe raftul central al cuptorului preîncălzit și se coace timp de aproximativ 60-70 de minute sau până când se răcește, întorcând cartoful la jumătatea acestui timp. Timpul va varia în funcție de mărimea cartofului dvs. dulce.
Între timp,se va găti baconul. Poate fi gătit într-o tigaie pe aragaz, sau să-l coaceți în cuptor. Pentru a coace baconul, împrăștiați felii într-un singur strat pe o foaie de copt. Se coace pe raftul inferior, sub cartofi, timp de 15-20 de minute sau până când acesta este gătit suficient. Se scoate și se transferă pe un prosop de hârtie și se lasă deoparte.
Se scoate cartoful din cuptor și se taie pe jumătate în lungime. Folosind un cuțit, se va face câte un buzunar în centrul fiecărei jumătăți, aproximativ la fel de mare pe cât credeți că va fi nevoie pentru dimensiunea ouălor. Se bat ouăle într-un castorn mic, SAU, dacă sunteți încrezător că nu scăpați nicio coajă acolo, se sparg ouăle direct în cartof. Se așează jumătățile de cartofi înapoi în vasul de coacere, așezându-le pe partea laterală a tăvii, dacă este necesar, pentru a nu le înclina și a vărsa ouă.
Se condimentează cu sare și piper și se reîntoarce la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când ouăle se prepară după cum doriți.
Se scoate din cuptor și se sfărâmă baconul deasupra. Se servește cu sosul dvs. preferat și un pic de ierburi proaspăt tocate. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la ROMA

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Bărcuțe din cartofi dulci cu ouă și roșii
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)