Doradă la cuptor cu orez

Image module
dorada-la-cuptor-cu-orez
Ingrediente
pentru 2 persoane
2 pești doradă (cca. 300-350g. fiecare)
5-6 linguri ulei de măsline extra-virgin
2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță de cimbru uscat
2 lămâi
1 lingură de capere în saramură
250 g. orez
1 lingură de unt
sare de mare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 220 de Grade Celsius. Folosind un cuțit ascuțit, flexibil, se curăță peștele de solzi și intestine și se spală foarte bine în apă rece. Se curăță apoi bine, cu șervețele de bucătările.
Ungeți peștii cu ulei de măsline (2-3 linguri), după care condimentați după gust, cu sare de mare și piper, atât în interiorul acestora, cât și la exterior. Umpleți cavitatea abdominală cu felii de lămâie. Așezați peștii într-o tavă pentru cuptor. Stropiți cu puțin ulei de măsline și presărați deasupra puțin cimbru. Gătiți peștii timp de aprox. 30 minute. Scoateți tava din cuptor, și stropiți cu sosul format și puțină zeamă de lămâie.
Orezul se fierbe conform indicațiilor de pe ambalaj, în puțină apă cu sare. Strecurați orezul, adăugați untul și amestecați ușor. Se servește alături de doradă. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – COLOCVIU la Atena

Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Feteasca Albă, COLOCVIU la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Panteonul, redă filozofia anticilor greci, într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.

Cotnari-COLOCVIU-la-Atena-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module