Legume la grătar

Image module
legume-la-gratar-tamaioasa-romaneasca
Ingrediente
pentru 4 persoane
3 buc. ardei gras (roșu)
3 buc. dovlecel galben (aprox 400 g), tăiați în cubulețe de 4/5 cm
3 buc dovlecel verde (zucchini), tăiați în cubulețe de 4/5 cm
12 ciuperci crimini
1 legătură de sparanghel
12 buc. ceapă verde, fără rădăcină
1/4 + 2 linguri de ulei de măsline
3 linguri de oțet balsamic
2 căței de usturoi
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper după gust
Image module
Puneți o tigaie tip grill pe foc mediu. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți legumele cu 1/4 cană de ulei de măsline, pentru a se face uniform. Asezonați legumele cu sare și piper după gust. Pe rând, vom găti legumele pe grill, până se vor pătrunde uniform: aprox. 8-10 minute pentru ardeiul roșu; aprox. 7 minute pt. dovlecelul galben, cel verde(zucchini); aprox. 7 minute pentru ciuperci; aprox. 4 minute pentru sparanghel și ceapa verde.
Așezați legumele pe un platou. Între timp, amestecați cele 2 linguri de ulei de măsline rămase, oțetul balsamic, usturoiul și pătrunjelul, într-un bol, pt. a se amesteca aromele. Adăugați sare și piper, după gust. Vom acoperi apoi legumele cu această mixtură. Legumele se servesc calde, sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module