Pere caramelizate cu vafe

Image module
pere-caramelizate-cu-vafe
Ingrediente
pentru 4 persoane
5 linguri de unt nesărat
1 cană de făină albă
1/4 cană de zahăr brun
1 linguriță praf de copt
3/4 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de ghimbir măcinat
1/4 linguriță de nucșoară
1/4 linguriță de cuișoare
1/4 linguriță de sare
3/4 cană de lapte
1 ou
4 pere mari, decojite, fără cotor și tăiate pe jumătate
1 linguriță suc de lămâie
Image module
Într-o tigaie, la foc mic, puneți 4 linguri de unt și topiți. Într-un bol, amestecați făina, 2 linguri de zahăr brun, praf de copt, 1/2 linguriță de scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișoare și sare. Într-un bol mai mic, amestecați laptele împreună cu oul. Adăugați mixtura de lapte și 3 linguri de unt topit peste mixtura de făină. Amestecați până se omogenizează.
Preîncălziți cuptorul la 95 de grade Celsius. Încălziți formele de vafe. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți formele de vafe cu lingura de unt topit rămasă. Adăugați cu lingura 1/2 cană de compoziție și întindeți uniform. Puneți la cuptor și lăsați la copt până capătă o culoare de auriu spre maroniu (aprox. 2-3 minute). Transferați vafele pe un platou și țineți la cald, în cuptor.
Urmează perele. Adăugați 1 lingură de unt într-o tigaie, pe care o veți pune pe foc, la foc mediu. Adăugați perele și puneți sucul de lămâie peste ele, cele 2 căni de zahăr brun rămase și 1/4 linguriță de scorțișoară. Amestecați ușor, până când sucul devine caramelizat și perele sunt moi (aprox 3-4 minute). Transferați vafele pe 4 platouri de servire și adăugați sosul împreună cu perele deasupra. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin, demisec – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima ..

Cotnari-DOMENII-Busuioaca-de-Bohotin-demisec-asociere
Image module