Pui la cuptor cu miere și muștar

Image module
pui-cu-miere-si-mustar
Ingrediente
pentru 4 persoane
4-6 bucăți pulpe de pui
1/2 ceașcă de miere de albine
1/2 ceașcă de muștar
1 linguriță de busuioc uscat
1 linguriță de paprika
1/2 linguriță de patrunjel uscat
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 175 Grade Celsius. Se presară bucățile de pui cu sare și piper după gust și se pun într-un vas termorezistent, uns cu puțin unt sau ulei.
Într-un bol se amestecă mierea de albine cu muștarul, busuiocul uscat, paprika și pătrunjelul uscat. Se amestecă bine. Se toarnă jumătate din mixtura rezultată peste bucățile de pui și se ung astfel încât să fie acoperite.
Se pun la cuptor pentru 30 minute. Se întorc bucățile de pui pe cealaltă parte și se acoperă cu jumătatea de mixtură de miere cu muștar rămasă. Se mai lasă aprox. 10-15 minute, sau până când bucățile de pui nu mai sunt roz. Închideți cuptorul. Lăsați la răcit 10 minute înainte să serviți.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module