Spaghete Carbonara

Image module
spaghete-carbonara
Ingrediente
pentru 4 persoane
100 g. pancetta
100 g. parmezan
3 ouă mari
350 g. Spaghetti
2 căței de usturoi
50 g. unt (nesărat)
sare și piper după gust
Image module
Puneți o tigaie cu apă la foc (1 litru de apă pentru fiecare 100g paste). Mărunțiți pancetta mărunt. Bateți ouăle într-un bol, asezonați cu puțin piper negru (de preferință proaspăt măcinat) și lăsați deoparte.
Adăugați 1 linguriță de sare în apa care fierbe, adăugați spaghetele și gătiți în funcție de timpul precizat pe ambalaj (sau până când acestea sunt al dente).
Zdrobiți usturoiul cu un cuțit, ușor, astfel încât să se desfacă ușor. În timp ce spaghetele sunt la fiert, prăjiți pancetta cu usturoiul. Adăugați într-o altă tigaie untul și lăsați să se topească, introducând apoi pancetta și usturoiul pregătit anterior. Lăsați pe foc aprox. 5 minute, până când pancetta capătă o culoare ușor aurie. Putem scoate usturoiul, acesta lăsându-și deja aroma.
Când sunt gata spaghetele, le vom scoate din apa și le vom pune alături de pancetta. Nu vă îngrijorați dacă scăpați și puțină apă de la spaghete, chiar este recomandat să păstrați puțin din apa în care au fost fierte. Amestecați brânza cu ouă, păstrând puțin și pentru final (la decor). Vom scoate tigaia în care este pancetta împreună cu pastele de pe foc și vom turna deasupra ouăle cu brânză și, folosind o furculiță mai lungă vom ridica spaghetele pentru a se amesteca bine cu ouăle. Putem adăuga puțin din apa păstrată de la fierberea pastelor dacă dorim un sos mai apos. Asezonați cu sare, dacă este nevoie. Vom servi pastele pe o farfurie, împreună cu brânza rămasă, rasă pe deasupra.
Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module