Clătite cu ciocolată

Image module
clatite-cu-ciocolata
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 1/4 cană de făină albă
1/4 cană cacao pudră
3 linguri de zahăr
1/4 linguriță de zahăr
2 ouă (la temperatura camerei)
1 1/4 cană de lapte
1/2 linguriță de esență de vanilie
2 linguri de unt topit
1/2 cană de fulgi de ciocolată
Image module
Într-un bol, se amestecă făina, pudra de cacao, zahărul și sarea. Se bat ouăle, laptele și vanilia într-un alt vas. Se adaugă și untul topit. Se adaugă compoziția rezultată peste compoziția de făină și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă și chipsurile de ciocolată.

Se încălzește o tigaie de clătite, care se unge cu puțin ulei. Pentru fiecare clătită se toarnă 1/4 cană de aluat și se ține pe foc până când se formează bule în centrul clătitei (2-3 minute). Întoarceți apoi clătita și mai lăsați cca. 1 minut pe foc. Se pot servi alături de topping de ciocolată și de fructele preferate. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

    Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module