Somon cu lămâie, capere și rozmarin

Image module
somon-capere-lamaie-rozmarin
Ingrediente
pentru 4 persoane
4-6 fileuri proaspete de somon
1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
frunze de rozmarin proaspăt tocate
2 lămâi
1/4 cană de suc de lămâie (aprox. 1 lămâie)
1/2 cană de vin alb
4 lingurițe de capere
folie de aluminiu
sare și piper după gust
Image module
Se ung cu o pensulă pe ambele părți fileurile de somon cu ulei de măsline și se asezonează cu sare, piper și rozmarin. Se iau apoi bucățile de somon și se pun fiecare pe câte o bucată de folie de aluminiu suficient de mare încât să acopere de jur împrejur bucățile de pește. Se pun câte 2 felii de lămâie peste fiecare bucată de somon, 1 linguriță de suc de lămâie, 2 lingurițe de vin alb și 1 linguriță de capere. Se acoperă apoi de jur împrejur cu folia de aluminiu. Se pune pe foc mediu o tigaie grill. Se pun bucățile de pește învelite în folia de aluminiu și se țin pe foc circa 10 minute, pentru o bucată de somon cu o grosime de 1 cm. Serviți cald, alături de o Busuioacă de Bohotin sec, COLOCVIU la Paris.
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module