Tort de piersici

Image module
tort-de-piersici
Ingrediente
pentru 8 persoane
3/4 cești de unt
1/2 ceașscă de zahăr brun
2 cești de caise tăiate felii
3/4 cănă zahăr
1 ou
1 linguriță extract de vanilie
1 1/4 cești de făină albă
1 1/4 lingurițe praf de copt
1/4 linguriță sare
1/2 cană de lapte
Image module
Se topește untul, și se toarnă într-o tavă rotundă de copt. Se presară zahărul brun. Se aranjează feliile de piersică într-un singur strat peste zahărul anterior adăugat. Într-un castron mare, se bate zahărul și untul rămas până compoziția devine aerată și ușoară. Se bat și ouăle și extractul de vanilie. Se combină făina, praful de copt și sarea și se adaugă la amestecul anterior adăugând și laptele în reprize, având grijă să se bată bine după fiecare adăugare. Se toarnă peste piersici și se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45-50 minute sau până când o scobitoare inserată în centru iese curată. Se dă la răcit timp de 10 minute după ce a fost scos de la cuptor și se răstoarnă pe o placă de servire. Se servește cald. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Tort de piersici
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)