Friptură de porc cu muștar și rozmarin

Image module
friptura-de-porc-cu-mustar-si-rosmarin
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 bucăți de cotlet de porc, sau umăr de porc (cca. 200g fiecare)
2 linguri de muștar, preferabil muștar Dijon
3 linguri de ulei de măsline
usturoi, tocat mărunt
2 crenguțe de rozmarin
1 lingură de oțet balsamic
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol, amestecați muștarul, uleiul, usturoiul tocat mărunt. frunzele de rozmarin, oțetul balsamic și puțin piper negru. Într-o pungă alimentară adăugați aceată compoziție, împreună cu bucățile de porc. Amestecați bine, sigilați punga și lăsați la marinat timp de 3 ore.
După ce s-au marinat, scoateți bucățile de porc din marinadă. Încălziți o tigaie tip grill, până când căldura începe să se ridice și gătiți carnea timp de aproximativ 10 minute, întorcând de două ori carnea. În timp ce se gătește, folosind o pensulă sau o lingură mai adăugați deasupra cărnii câte puțin din marinada în care a stat carnea. Scoateți de pe foc și asezonați cu sare. Pentru a ajuta carnea să se odihnească, acoperiți cu o bucată de folie de aluminiu, aproximativ 10 minute. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module