Paste Fettuccine Bolognese cu sos de roșii

Image module
paste-fettuccine-bolognese-cu-sos-de-rosii
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 ceapă medie, tăiată în cuburi
2 căței de usturoi, tocați mărunt
400g. carne vită
1 lingură sare de Kosher
1 morcov mare, ras
1 cutie(conservă) roșii cuburi în sos de roșii
1 lingură ierburi aromatice
3 linguri pastă de tomate
1/4 cană parmezan
1 pungă de paste Fettuccine
Image module
Se pune pe foc mediu o tigaie cu 1 lingură de ulei, se adaugă ceapa și se călește 2-3 minute. Se adaugă usturoiul și se mai amestecă 1 minut. Apoi se adaugă carnea și sarea și se amestecă continuu, timp de 3-4 minute. Folosind o spatulă de lemn, se sparg bucățile de carne în bucăți mai mici. Se adaugă morcovul, roșiile cuburi (cu tot cu sos), ierburile aromatice și pasta de tomate, și se amestecă continuu.
Se acoperă parțial cu un capac, și se lasă la gătit aprox. 15 minute. Se adaugă parmezanul și se amestecă. Se mai gătește încă 15 minute cu capacul pus, până când compoziția se îngroașa și lichidul este redus. În timpul acesta, se pregătește o oală cu apă, și se pune la fiert. Se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se scot din apă după ce sunt gătite. Se adaugă sosul peste paste. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Paste Fettuccine Bolognese cu sos de roșii
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total