Somon la cuptor cu ierburi aromate

Image module
somon-la-cuptor-cu-ierburi-aromate
Ingrediente
pentru 4 persoane
4-6 fileuri proaspete de somon
1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
1/2 cană ceapă verde tocată (albă și verde)
1/2 cană mărar proaspăt tocat
1/2 cană pătrunjel verde proaspăt tocat
1/4 ceașcă vin alb sec
felii de lămâie (pentru servire)
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 220 de Grade Celsius. Puneți somonul într-un vas ceramic sau într-o tavă pentru gătit și asezonați după gust cu sare și piper. Amestecați într-un bol uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie și ungeți somonul cu această mixtură. Lăsați la răcorit, la temperatura camerei, timp de 15 minute.
Într-un bol, amestecați împreună ierburile (ceapa, mărar, pătrunjel). Împrăștiați ierburile peste somon, astfel încât să fie acoperit complet. Turnați și vinul în jurul somonului.
Introduceți la cuptor timp de 10-12 minute, sau până când somonul este gătit în mijloc.
Opriți cuptorul și scoateți vasul/tava. Acoperiți cu foie de aluminiu și lăsați să se odihnească timp de 10 minute. Se servește ornat cu felii de lămâie.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la Roma

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă deschimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului, realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module