Spaghetti cu roșii proaspete și busuioc

Image module
spaghetti-cu-rosii-proaspete-si-busuioc
Ingrediente
pentru 2 persoane
3-4 roșii proaspete, tăiate cubulețe
1 ceapă tocată mărunt
2 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță de zahăr
2 linguri de busuioc proaspăt, tocat
2-300 g. spaghetti
sare și piper după gust
Image module
Într-o oală puneți 2-3 litri de apă la fiert (se pune câte 1 litru de apă pentru fiecare 100 g. de spaghetti), împreună cu puțină sare.
Între timp, gătiți ceapa împreună cu 1 lingură de ulei de măsline, într-o tigaie, la foc mediu, până când ceapa devine ușor transparentă (cca 2-3 minute).
Reduceți temperatura focului și adăugați roșiile proaspete. Roșiile ar trebui să fie calde, nu gătite mult timp. Asezonați cu sare și piper, împreună cu jumătate de linguriță de zahăr. Continuați să fierbeți sosul timp de max. 10 minute, amestecând ocazional. Adăugați și busuiocul tocat mărunt și reduceți temperatura focului, lăsând în continuare să fiarbă.
Între timp, după ce apa începe să fiarbă, adăugați spaghetele și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj (acestea trebuie să fie al-dente). După ce acestea au fiert, aruncați apa în care au fiert, având grijă să păstrați o cană din acea apă pentru sos, în cazul în care veți avea nevoie.
Adăugați spaghetele în sos, adăugând din apa pe care ați păstrat-o de la fierbere dacă este cazul, pentru a schimba consistența sosului, împreună cu 1 lingură de ulei de măsline.
Se poate servi ornat cu busuioc proaspăt.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module