Friptură de porc cu sos de mere

Image module
friptura-de-porc-cu-sos-de-mere
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 mere (de preferat aurii)
2 lingurițe zeamă de lămâie
1 buc de ghimbir (cca 1cm)
3 linguri zahăr brun
2 căni suc de mere sau cidru
1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță de nucșoară proaspătă
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
2 bucăți de carne de porc (de preferat cotlet)
2 lingurițe de unt
sare și piper după gust
Image module
Tăiați merele în sferturi, fără să păstrați miezul. Într-o oală, pe foc mediu, gătiți merele împreună cu sucul de lămâie, ghimbir, zahăr brun, suc de mere sau cidru, scorțișoară și nucșoară, amestecând ocazional, până când se formează un sos cu o consistență destul de groasă, aprox. 10-12 minute. Dacă sosul se împrăștie în timp ce gătiți, dați focul la mic. Când merele sunt moi și sosul se formează, scoateți de pe foc.
Puneți pe foc mediu-ridicat o tigaie neaderentă. Adăugați ulei. Asezonați bucățile de carne cu sare și piper. Adăugați bucata de carne în tigaie. Gătiți 2 minute pe fiecare parte, apoi reduceți focul la mediu și mai gătiți aprox 4-5 minute pe fiecare parte, întorcând ocazional. Scoateți bucățile de carne și lăsați să se “odihnească” câteva minute. Deglazurați tigaia cu un strop de suc de mere și 2 lingurițe de unt. Turnați această deglazurare peste bucățile de porc. Înlăturați ghimbirul din sos și acoperiți bucățile de carne cu sosul de mere. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module