Pui cu broccoli și orez

Image module
pui-cu-broccoli-si-orez
Ingrediente
pentru 2 persoane
200 g. broccoli (aprox. 6 buc)
1 cană de orez crud
3 linguri de unt
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
1 buc. piept de pui (aprox. 180g.)fiert și tăiat bucățele
1 cană de supă de pui
1/2 cană de lapte
1/2 ceașcă de brânză Cheddar mărunțită
sare și piper după gust
Image module
Într-o oală, fierbeți orezul conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi căliți-l într-o lingură de unt. Separat fierbeți buchețelele de broccoli. Într-o tigaie, la foc mediu, adăugați 1/2 lingură de ulei și prăjiți bucățelele de pui.
Când toate ingredientele sunt pregătite, porniți cuptorul. Cât timp cuptorul se încălzește, vom aranja ingredientele într-o tavă tapetată cu o lingură de unt. Primul strat pe care îl vom așeza va fi cel de orez. Deasupra presărați buchețelele de broccoli. Cel de-al treilea, și ultimul strat pe care îl veți adăuga îl reprezintă bucățile de piept de pui.
Într-un alt bol, amestecați cana de supă de pui, laptele și o lingură de unt topit. Turnați această mixtură peste ingredientele din tavă și presărați brânză Cheddar rasă, împreună cu sarea și piperul, după gust.
Introduceți tava la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 20-25 minute. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – COLOCVIU la Atena

Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Panteonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.

Cotnari-COLOCVIU-la-Atena-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module